Ідеї для оформлення страв в ресторані

7 цікавих ідей для оформлення страв в ресторані

Вибираючи місце перекусити ви, швидше за все, перегляньте його сторінку на фейсбуці та фото в Instagram. І як показує практика-якщо ваші страви гарні, мають оригінальну подачу, то клієнт вибере саме ваш ресторан, гортаючи фотографії. Ми підготували 7 оригінальних ідей для оформлення страв.

Красиве сервірування — запорука успіху

1. Креативна подача страв

Більшість відвідувачів не люблять кулінарні експерименти і вважають за краще замовляти звичайні страви, такі як класичний стейк з картопляним пюре, запечену рибу, або салат цезар. Саме на такі звичайні страви варто в першу чергу звернути увагу і змінити не рецепт, а зовнішній вигляд страви.

Запитайте поради у вашого шеф-кухаря, або перегорніть ідеї в інтернеті і знайдіть спосіб подати печену картоплю оригінально. Повірте, залишивши той же рецепт, але змінивши спосіб нарізки і посуд для подачі страви ви зможете досягти успіху! Клієнти точно оцінять свіжий погляд на такі домашні і смачні страви.

2. Використовуйте оригінальний посуд

  • Подаючи страви в звичайних керамічних тарілках ви нікого не здивуєте. Але що, якщо ви заміните блюдо для хліба на красивий плетений кошик з картатою серветкою. Такий вид булочних виробів обов’язково позитивно вплине на апетит відвідувачів.
  • Замініть високі келихи і стакани для лимонадів на банки з ручками та кришками, прикрасьте їх кольоровими трубочками і свіжими фруктами. Цей сучасний тренд вже давно завоював серця користувачів і вони неодмінно викладуть фото ваших коктейлів собі на сторінку.
  • Використовуйте для риби, м’яса та морепродуктів невеликі порційні сковорідки, казанки, або чавунні тарілки, ставлячи їх на дерев’яну дошку. Такий автентичний вигляд страви не тільки буде оригінально виглядати, але так само він буде менше остигати, продовжуючи залишатися гарячим і щойно приготованим.

3. Прикрашайте страви зеленню

Новий тренд, який вже давно завоював популярність це мікрозелень. Доведено, що саме в такій стадії росту рослини містять максимальну кількість вітамінів і корисних речовин.

Паростки руколи, або базиліка відмінно виглядають на брускетті та сендвічах, вони будуть оригінальною родзинкою для соусів і салатів. Додаючи для подачі свіжі зелені нотки, ви не тільки робите блюдо барвистим і яскравим, але так само дбаєте про те, щоб ваші клієнти отримували корисну і вітамінізовану їжу.

Ідеї для оформлення страв в ресторані

4. Вивчіть конкурентів

Використовуючи такі хештеги як #foodiepic, #foodporn або #beautifulfood ви зможете побачити кілограми одноманітної їжі, яка буде вся схожа одна на одну. Зробіть кілька фотографій ваших страв в ресторані і подивіться, як вони будуть виглядати в загальному потоці? Захотілося б вам спробувати їх, якщо ви бачите тільки фото.

Попросіть друзів оцінити фотографію і вам відразу стане зрозуміло — чи потрібно ще доопрацювати подачу, можливо варто змінити композицію, або додати щось. Страви, безумовно, повинні бути смачними, але крім цього дуже важливо естетичне задоволення від зовнішнього вигляду.

Банер - найкраща в Україні програма для закладів харчування

5. Успішна подача страви — деталі

Завжди можна додати якийсь елемент і страва заграє новими фарбами. Для подачі десертів ви можете робити малюнки шоколадом на тарілці, або, поклавши десертну вилку зробити відбиток на тарілці корицею. Так само невеликі краплі соусу песто на білій тарілці відмінно підкреслять основну страву — стейк, або рибу. Подаючи гарячі напої, не забувайте залишити на тарілці невелике печиво, зефір, або маршмеллоу. Такий маленький акцент ніяк не вплине на вартість напою в накладній і не відніме часу у кухаря. Але він буде показувати, що ви дбаєте про клієнтів таким маленьким компліментом.

6. Бальзамічний оцет

Не всі люблять сильний та насичений смак цього оцту. Останнім часом він набрав популярність і кухарі часто використовують його в салатах, або в якості складової для маринування м’яса. Він так само добре виглядає в поєднанні з соусом песто створюючи цікавий кольоровий контраст.

Якщо у вас в меню є позиції з такою приправою не варто забувати, що вона дуже пряна і часто змінює смак страв. Спробуйте подавати його красиво розливши на тарілку — він досить густий по консистенції і не розтікається, а ваші гості самі зможуть вирішити, чи хочуть вони його пробувати, або залишать як прикрасу)

7. Сендвічі — наше все

Спробуйте відійти від стандартної подачі бутербродів та сендвічів. Як правило, така їжа належить до розряду фаст фуду і досить важка для шлунка. Розвійте цей стереотип — створіть в меню кілька позицій легких сендвічів з великою кількістю зелені та оригінальними соусами.

Використовуйте темний цільнозерновий хліб для основи, свіже листя базиліка та шпинату. Густі соуси на основі авокадо і йогурту — це відмінна дуже смачна і корисна альтернатива майонезу. Такий свіжий сендвіч із зеленню і легкої курячої котлети буде ситним та дуже естетичним!

Слідкуйте за соц.мережами. Дійсно, відвідувачі дуже люблять викладати фото з їжею і ділитися ним зі своїми друзями. Це відмінно підвищує репутацію вашого закладу, і працює як безкоштовна реклама.

Все що вам потрібно — свіжим поглядом подивитися на позиції в меню, порадитися з вашим шеф-кухарем і створити нові оригінальні композиції.

Поділитись статтею:

Схожі статті

Підпишіться на нашу розсилку

Отримуйте цікаві та корисні статті на вашу електронну пошту
Дайте відповіді на кілька питань і ми підберемо оптимальний набір обладнання для вашого магазину
Дайте відповіді на кілька питань і ми підберемо оптимальний набір обладнання для вашого закладу

Отримайте програму зараз!

Встановіть повну версію програми, щоб вивчити її можливості

Залиште, будь ласка, ваш номер телефону. Наш менеджер Вам зателефонує.

Ваша заявка прийнята.

Ми невдовзі зв’яжемось з вами